Att förbränna fett är faktiskt inte raketforskning. I det stora hela handlar det om att ha ett underskott på dagligt intag av kalorier, i förhållande till hur mycket du förbrukar. Du kanske tänker att du kan äta vad du vill, men helt enkelt träna mer? För ett effektivt resultat krävs mer än det. I första hand måste du tänka på din kost för att kunna förbättra din fettförbränning. Träning gör dig nämligen hungrigare. Äter du inte rätt saker så kommer dina resultat inte vara givande.

Hur gör man för att lyckas?

För att lyckas långsiktigt kan det krävas att man inte rivstartar. Nyckeln till att lyckas är att ställa om sin livsstil för att på en vardaglig basis förbränna mer energi än man får i sig. En bra start kan vara att hitta små saker i vardagen som ökar din fettförbränning och få in en rutin på dessa. 
Detta kan till exempel vara enkla saker som:

  • Drick mer vatten
  • Ta en morgon power walk
  • Ät små mellanmål mellan måltider för att hålla igång förbränningen
  • Öka muskelmassan och aktivera kroppen med att gå i trappor istället för hiss

Alla dessa små aktiviteter ökar nämligen din fettförbränning utan vidare tankar. Med en genomtänkt och planerad kost så ser du snart resultat i din viktnedgång. Måltider planeras bäst när du är i matbutiken och handlar. Undvik att köpa sådant du lätt börjar småäta. Ett enkelt sätt att undvika frestelsen hemma, är att inte ha det tillgängligt. Ska du iväg på stan? Ta med något i väskan som är lätt att äta om du blir hungrig. Kanske frukter eller en smoothies kan vara det perfekta mellanmålet för att undvika snabbmat från gatan.

Kicken av träning

När kroppen får i sig bättre mat och bättre vanor så kommer du snart märka att kroppen märker av sin nya energi. Nu är det dags att börja fler rutiner med träningen. Du kommer känna av att kroppen är redo för att ta tag i nya utmaningar. Så snart du känner av små resultat får du dessutom ny motivation. Håll ut och ha tålamod. Alla bra saker i livet tar tid att uppnå!

Fettförbränning förklarat enkelt