Det finns många olika tjänster att köpa inom hälsa och skönhet och det finns även många aktörer som gör hembesök. För äldre, personer med sjukdom eller funktionsnedsättning av något slag är det en bra lösning, eller för andra som har svårt att ta sig hemifrån. Tjänster man kan få i hemmet är bland annat massage, hårvård och fotvård.

Massage hemma

Många massörer har portabla massagebänkar, som kan vikas ihop för att nästan se ut som en väska. Dom som investerat i en sån har förmodligen gjort det av en anledning också, just att det ska vara lätt att flytta runt och bära med sig utrustningen som behövs för att utföra jobbet. Hembesök för massagebehandlingar är inte särskilt ovanligt och det är många med utbildning som erbjuder massage hemma. Möjligtvis får man betala en något högre pris, så att kostnaden också tänker resan.

Hårvård

Precis som att man kan få massage i hemmet finns det också många frisörer som erbjuder detsamma. Tjänsterna varierar och vissa erbjuder enbart klippning, eftersom det kan vara besvärligt med färgbehandlingar och annat utan ordentlig utrustning. Nöjer man sig med att få håret klippt och uppfräschat är det dock ett bra alternativ för den som av någon anledning inte kan ta sig till en salong. Många frisörer erbjuder även bröllops- och festuppsättningar i hemmet eller på den plats där festen ska äga rum.

Fotvård

Härlig fotvård är en tredje tjänst som man på många platser i landet kan få hemma. Utrustningen som fotterapeuter använder sig av är mestadels små verktyg som är enkla att ta med sig. Genom att erbjuda hembesök kan dom bredda sina kundkretsar tack vare att personer som inte har möjlighet att ta sig hemifrån ändå kan utnyttja deras tjänster. Fotvård är populärt bland äldre och för många känns det tryggt att få hålla till hemma istället för någon annanstans.

Bra att veta

Inom dom flesta typer av skönhets- och hälsobehandlingar finns det aktörer som erbjuder hembesök, inte bara inom massage, hårvård och fotvård. Exempel är bland annat nagelvård, fransförlänging och ansiktsbehandling. Det är dock väldigt varierande beroende på var i landet man är bosatt, så letar man efter någon som utför tjänster hemma hos kund så är det enklast att leta den typen av information på nätet.

Hembesök inom hälsa och skönhet