Waisttraining är inte ett jättenytt begrepp men ändå finns det säkerligen många som inte vet vad det är eller vad syftet är. Med hjälp av en korsett ska man alltså kunna få en tränad midja men riktigt så enkelt är det faktiskt inte. Nedan kan du läsa några vanliga frågor och svar om waisttraining och den tillhörande korsetten ”waisttrainer”.

Vad är waisttraining bra för?

Waisttraining sägs vara bra för flera saker. Genom att använda en waisttrainer får man omedelbart en bättre hållning och en smalare midja under tiden som man bär plagget, vilket är anledningen till att många gör det. En annan fördel är att kroppstemperaturen och metabolismen ökar och att man därmed förbränner fett fortare. Waisttraining är dock inte ett sätt att gå ner i vikt på, utan enbart en hjälp på vägen.

Hur hårt ska waisttrainern sitta?

För ett lyckat resultat av sin waisttraining så ska korsetten sitta åt ganska hårt. Det är däremot viktigt att inte spänna åt den allt för hårt eller till och med välja en för liten storlek – det ska kännas bekvämt även om den sitter hårt.

Kan man tvätta sin waisttrainer?

Kolla om det finns några angivna tvättråd för den aktuella modellen. Om det inte gör det rekommenderas handtvätt och hängtorkning men se till att inte tvätta den för ofta. Häng hellre ut den på vädring regelbundet för att slippa unken lukt.

Är det farligt att använda midjetränare?

Nej, det är inte farligt att använda en midjetränare om man använder den på rätt sätt och med ett sunt förnuft. Lossa den om den känns obekväm, använd den inte för länge och tänk på att låta huden andas mellan användningarna.

Kommer jag få en smalare midja enbart genom waisttraining?

Din midja kommer troligen inte att bli smalare enbart genom att du bär en waisttrainer. Det är ingen mirakelprodukt som kan ända ens kroppsform men däremot kan det vara en bra hjälp på vägen. Det tar lång tid att ändra sin kropp på ett naturligt och hälsosamt sätt och förutom att bära en midjetränare bör man också se till att se över sin:

  • Kost
  • Motion

På lång sikt med kan man märka skillnad på sin midja, förutsatt att man haft goda kost, – och motionsvanor samt att man använt sig av sin waisttrainer på rätt sätt.

Frågor och svar om waisttraining