Utbudet båttillbehör är idag enormt i Sverige. Detta mycket tack vare ett allmänt stort båtintresse. En kategori av tillbehör som kan göra båtturen enklare är olika slags hållare. Med andra ord detaljer som gör att sakerna inte åker omkring även om båten kränger. En del av dessa används däremot inte i båten – utan på väg dit.

Båttillbehör

Ha koll på dina spön

 • I bilen
  Att packa med fiskespön i bilen är inte alltid lätt. För långa för att rymmas i bagaget och samtidigt kan de inte peta fram för mycket där passagerarna sitter. En lösning är att köpa spöhållarsystem som monteras i taket. Strax ovanför huvudet på de som sitter i bilen hänger fiskespön snyggt monterade mot detta fäste. Båttillbehör – behöver inte bara vara till båten.
 • På båten
  Väl framme vid båten är nästa steg att ha kontroll på fiskespöna även under resans gång. Även här finns alltså en fördel med en spöhållare. Montering sker på ett plant underlag därefter kan ett spö, eller flera spön, läggas i hållaren när de inte används. De enklaste varianterna är ”straps” som spänns fast över fiskespöna under färd. Billigt och effektivt.
 • Flexibelt på båten
  Som med alla båttillbehör finns både billiga och dyra modeller inom spöhållare. En av de dyrare är en flexibel och justerbar hållare. Den är tillverkad i aluminium, har livstidsgaranti och monteras med klämfäste direkt på relingen. I och med att den inte skruvas fast kan det enkelt monteras bort och flyttas till annan plats. Just flexibiliteten och hållbarheten är detta tillbehörs stora fördel. Dessutom hålls nu spöt borta från de ställen där människor förväntas gå eller luta sig.

Båttillbehör som håller fast muggen

Även här finns ett mycket stort utbud och unika varianter. Exempelvis följande:

 • Upplyst mugghållare
  En mugghållare som med LED-belysning lyser upp muggen. Chansen att tappa bort sin kaffekopp under de sena fisketimmarna blir därmed minimal. Kopplas in på 12V. Finns även modeller som går på batteri samt har bägge dessa energikällor.
 • Hållare
  Den enklaste modellen av detta båttillbehör är hållaren som liknar en mugghållare i en bil. Monteras med skruv i en vägg varpå en flaska, en mugg eller en burk kan ställas i fästet. Den kommer däremot inte synas i mörkret och kompenserar inte eventuella krängningar med båten.
Båttillbehör som håller fast