Viktminskning är förmodligen det enskilt vanligaste målet bland personer som tränar på gym men inte utövar någon idrott. Vissa individer har dock som mål att faktiskt öka i vikt, inte sällan för att kunna få en mer musklad fysik samt för att kunna öka sin prestationsförmåga. Det är den senare sortens tränande människor som kan dra nytta av en gainer för att nå sina mål.

För när det kommer till att lägga på sig vikt är den viktigaste nyckeln till framgång att man äter fler kalorier än vad man förbränner. Detta bör göras mer eller mindre dagligen vilket kan vara lättare sagt än gjort för många. Individer som har svårt att få i sig tillräckligt mycket mat för att kunna öka i vikt kan med fördel ta till en gainer som ett effektivt sätt att öka sitt kaloriintag. Om denna beskrivning inte stämmer in på dig har du kanske inte detta behov. Information om gainers och träning finns att hitta på Fitnessfrank.com.

Så skiljer sig en gainer åt från ett vanligt proteinpulver

Till skillnad från det proteinpulver som många tränande personer moffar i sig, är detta kosttillskott inte bara proteinrikt utan innehåller även andra beståndsdelar. Dessa inkluderar vanligtvis kolhydrater och ofta även andra ingredienser, såsom aminosyror. Om du har svårigheter att gå upp i vikt och lägga på dig massa, är sannolikheten stor att du inte får i dig tillräckligt många kalorier. En gainer är förvisso inte en ren nödvändighet om du har möjlighet att öka ditt kaloriintag på andra sätt. Men för många människor är dessa tillskott ett utmärkt komplement till den vanliga kosten.

En gainer innehåller som sagt vanligtvis en riklig mängd protein, samtidigt som kolhydrater också har tillsatts för att öka den totala kalorimängden. Det är inte ovanligt att ett sådant kosttillskott innehåller omkring 600 till 1 200 kilokalorier per portion. De produkter som ligger högre upp på skalan sett till kalorimängd innehåller generellt sett en större mängd kolhydrater. Förhoppningsvis hjälper denna information dig att avgöra huruvida en gainer är rätt kosttillskott för just dig. För i slutändan har vi alla olika behov och förutsättningar, och du måste därför själv besluta dig för vilket bränsle du väljer att stoppa i din kropp.

Vem bör använda en gainer för viktökning?