Så hittar du rätt i djungeln av damcyklar

Är du en man som funderar på att köpa en cykel till en kvinna i present eller julklapp? Att köpa en cykel för en annan person är alltid lite svårt och detta gäller inte minst damcyklar. Om du funderar på att köpa en cykel till din partner, syster, mamma eller vän bör du därför känna till vissa saker för att göra rätt köp.

Rätt storlek på damcyklar är inte första steget

När du vet vilken sorts cykel du vill köpa till en kvinna i ditt liv, är det viktigt att du känner till hennes storlek. Alla damcyklar har nämligen olika storlekar, så innan du bara väljer ut en på måfå bör du känna till kvinnans längd. Det är även viktigt att du tänker på eventuella begränsande faktorer såsom befintliga skador.

Innan du köper en cykel till någon annan bör du dock vara säker på att personen i fråga verkligen är intresserad av att cykla. Bara för att du kan tänka dig att se henne cykla omkring dig, innebär det inte att hennes högsta önskan är att du i detta nu väljer och vrakar bland färgglada damcyklar på nätet. Även om du tror att du känner henne väl, bör du inte förutsätta att hon gillar ditt fritidsintresse lika mycket som du. Fråga henne. Du behöver inte fråga henne rakt ut, men du bör åtminstone luska lite i hennes intresse för cykling.

Hur föredrar hon att cykla?

När du är säker på att hon skulle bli glad av en ny cykel, behöver du fastställa vilken slags cykling hon föredrar att ägna sig åt. Är det korta turer till de lokala butikerna, helgturer tillsammans med vännerna, racercykling, pendling till jobbet, mountainbikecykling eller någonting annat? Det finns flera olika slags terräng man kan cykla i, sträckor av olika längd, syften för att cykla o.s.v.

Detta är den typ av information som du bör ha när du väljer mellan olika damcyklar. Du kan till exempel köpa en söt cykel med en cykelkorg som kan ta henne runt stan, medan hon är mer sugen på att testa triathlon. Därför bör du lära känna kvinnan som cyklist innan du köper en cykel till henne.

Så hittar du rätt i djungeln av damcyklar