Det enklaste och behagligaste sättet att duscha är att ta en dusch i sitt eget hem. Men den möjligheten finns inte alltid. Framförallt inte på fjällvandringen eller i sommarstugan. Då måste man hitta på andra alternativ. Butiker som jobbar med outdoorprodukter har ofta ett flertal alternativ i utbudet och man kan ofta beställa hem dessa snabbt och billigt. Att ha med sig en dusch i naturen är någonting som klart förhöjer komforten! Bland de som har dessa till försäljning finns outdoorexperten.se. Flera olika modeller finns att välja på om man söker ordentligt. Några enkla duschlösningar är:

Pocketdusch 10L

Den allra minsta portabla duschen som är enkel att ha med sig på exempelvis längre vandringar. Den väger extremt lite och är så liten att man kan hålla den i en öppen handflata. Pocketdusch är uppbyggd av en hållbar men ändå mycket tunn påse. Man drar den i ett vattendrag för att fånga upp vattnet och hänger sedan upp den i ett träd. Längst ner på påsen sitter ett litet munstycke där vattnet sipprar ut.

WaterBag 20L

En klassiker som finns hos flera olika tillverkare och återförsäljare. Kan därmed köpas hos allt från Jula till Outdoorbutiken. Vattensäcken är av tjock gummi/plast och rymmer 20 liter. Den är inte lika liten att ta med som Pocketdusch men ändå relativt liten när den är tom och ihoprullad. Genom ett hål längst upp på påsen häller man i vatten och sedan läggs eller hängs påsen i solsken i några timmar. Materialet är konstruerat för att ta emot solens varma strålar vilket gör att vattnet kan bli mycket varmt relativt snabbt. Till och med så varmt att det finns varningstext på påsarna att värmen kan gå över 50 grader. Häng sedan upp påsen på en krok och njut av en varm och skön dusch.

Exped Shower Schnozzel

Många som vandrar har all sin packning i så kallade packpåsar. Det är påsar som är helt vattentäta och som därmed skyddar packningen mot väta. Men dessa packpåsar kan även användas i annat syfte. Med Exped Shower Schnozzel förvandlas påsen till dusch. Detta är ett rör samt ett duschhuvud som kan fästas på Exped packpåsar. Fyll påsen med vatten, montera Schnozzel och duscha var än du är.

Duscha utan dusch